Frågor & Svar Solceller & Solpaneler

På HERO Solkraft vill vi att det ska vara enkelt för dig att finna den solcellslösning som motsvarar just dina behov. Därför är vi med dig som en trygg partner hela vägen och finns alltid till hands för att svara på dina frågor.

Välkommen att kontakta oss om du inte finner svaret på din fråga här!

Vi rätar ut frågetecknen kring de vanligaste frågeställningarna

Vad är skillnaden mellan solceller och solcellsmoduler?

Själva solcellen är en liten anordning som omvandlar ljus till elektricitet utan några rörliga delar. I en solcellsmodul har man sammanfogat solceller till en större konstruktion. Vanligt är solcellerna sitter monterade i större moduler som sedan installeras men solcellsmoduler finns även bland annat i former som efterliknar tegelplattor eller som tunnfilm, avsedd att fylla ett helt tak och på så vis ersätta det vanliga taket. Solceller och solcellsmoduler kan arrangeras, monteras och användas i ett otal olika varianter och marknaden för solkraft är i ständig utveckling.

Kan man få ett elöverskott?

Ja, du kan få ett överskott av el. Om du vill spara av ditt överskott för att till exempel använda nattetid behöver du komplettera med batterier då det inte går att lagra el i själva solcellsmodulen. Du kan även sälja ditt elöverskott till ett elbolag genom att mata ut den på elnätet.

Är solceller lönsamt?

I det långa loppet lönar det sig att ställa om till solkraft – helt eller delvis. En solcellslösning är en investering för framtiden där du minskar dina elkostnader genom en förnybar källa som inte tar slut. Med rätt lösning rätt installerad kommer du att se skillnaden i reda pengar.

Fungerar solceller under snö eller när det är molnigt?

Solceller producerar mest energi under det ljusa sommarhalvåret men även vintertid, när det är molnigt eller ligger snö på solcellsmodulerna produceras el. Det behöver alltså vara ljust men inte nödvändigtvis soligt. Elproduktionen i Sverige är som högst mellan mars och oktober.

Varför välja solkraft?

Att satsa på solkraft är i många avseenden mycket ekonomiskt fördelaktigt – Vad det innebär för just dig beror på olika faktorer, såsom dina specifika förutsättningar och behov samt vilka bidrag du har möjlighet att få. Allt detta går vi igenom vid vårt initiala möte med dig.