HERO SOLKRAFT

Installera laddbox

Installera din laddbox med Hero Solkraft för snabb, säker och effektiv laddning av din elbil - från konsultation till installation med grönt teknikavdrag.

Installation av laddboxar med Hero Solkraft

Hero Solkraft erbjuder professionell installation av laddboxar för att säkerställa att din enhet installeras korrekt och säkert. Vi hanterar hela installationsprocessen, från första rådgivning till slutlig driftsättning. 

På den här sidan hittar du information om hur en installation av laddbox går till, vad en laddbox är, detaljer om det Gröna teknikavdraget, vårt utbud av laddboxar, samt vanliga frågor och svar.

Vad är en laddbox?

En laddbox är en specialiserad enhet som används för att ladda elbilar snabbare och säkrare än vanliga eluttag. Laddboxar är designade för att hantera höga strömstyrkor och inkluderar säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och strömstyrningssystem.

Fördelar med att installera en laddbox

  • Snabb laddning: Laddboxar kan ladda din elbil upp till 8 gånger snabbare än ett vanligt hushållsuttag.
  • Säkerhet: De är utrustade med avancerade säkerhetsfunktioner för att förhindra överhettning, kortslutning och andra elrelaterade problem.
  • Bekvämlighet: Ladda din bil hemma eller på jobbet när det passar dig bäst.

Grön teknikavdraget

Med det gröna teknikavdraget kan du dra av 50% av kostnaden för laddboxen och installationen direkt på fakturan. Detta avdrag gör det mer ekonomiskt att skaffa en laddbox och bidra till en mer hållbar framtid. Kostnad för laddbox inklusive installation ligger mellan 6000-11000kr efter grönt teknikavdrag.

Våra rekommenderade laddboxar

Hero Solkraft erbjuder ett brett utbud av laddboxar från ledande tillverkare. Vi samarbetar med följande märken:

Wallbox laddboxar

Wallbox erbjuder innovativa och användarvänliga laddlösningar för elbilar. Wallbox-laddboxar är kända för sin stilrena design och avancerade teknik. De är utrustade med smarta funktioner som Wi-Fi-anslutning och appstyrning, vilket gör det enkelt att övervaka och styra laddningen från din smartphone. Wallbox-laddare finns i olika modeller, inklusive Pulsar Plus och Commander 2, som passar både privata och kommersiella användare.

Sungrow laddboxar

Sungrow är en ledande tillverkare av energilösningar och erbjuder pålitliga och effektiva laddboxar för elbilar. Sungrows laddboxar är designade för att ge snabb och säker laddning, med stöd för olika laddningsstandarder och hög effekt. Deras laddare är robusta och hållbara, vilket gör dem lämpliga för både hemmabruk och offentliga laddningsstationer. Med smarta funktioner och enkel installation är Sungrows laddboxar ett utmärkt val för alla elbilsägare.

CTEK laddboxar

CTEK är kända för sina högkvalitativa batteriladdare och erbjuder också avancerade laddboxar för elbilar. CTEK-laddboxar kombinerar säkerhet, prestanda och användarvänlighet. De har inbyggda säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och strömstyrning, vilket garanterar en trygg laddning. CTEK:s EV-laddare, som EVSE och NJORD, är idealiska för både privat och kommersiellt bruk, med flexibel installation och lättanvända gränssnitt.

Zaptec laddboxar

Zaptec är en norsk tillverkare som specialiserar sig på smarta laddlösningar för elbilar. Zaptecs laddboxar är kända för sin höga kvalitet och innovativa teknik. De erbjuder produkter som Zaptec Pro och Zaptec Go, som är designade för att vara energieffektiva och användarvänliga. Zaptecs laddare har stöd för dynamisk lastbalansering och är utrustade med avancerade säkerhetsfunktioner. De är också kompatibla med olika betallösningar, vilket gör dem lämpliga för offentliga laddningsstationer.

Garo laddboxar

Garo är ett svenskt företag som erbjuder ett brett utbud av laddboxar för elbilar. Garos laddboxar är kända för sin robusta konstruktion och tillförlitlighet. Produkter som Garo GLB och Garo Entity är designade för att erbjuda snabb och säker laddning med olika effektalternativ. Garo-laddare är enkla att installera och använda, med funktioner som RFID-läsare och appstyrning för att ge användarna full kontroll över laddningen.

Tesla laddboxar

Tesla erbjuder sina egna laddboxar, designade specifikt för Tesla-bilar, men de är också kompatibla med andra elbilar. Tesla Wall Connector är en populär modell som ger snabb och effektiv laddning hemma eller på jobbet. Med elegant design och hög effekt är Tesla-laddare ett perfekt val för Tesla-ägare som vill ha en pålitlig och kraftfull laddlösning. Laddboxarna är också utrustade med säkerhetsfunktioner och kan övervakas via Teslas app.

Defa laddboxar

Defa är en nordisk leverantör av elektriska lösningar och erbjuder högkvalitativa laddboxar för elbilar. Defas laddboxar, som eConnect och eRange, är designade för att vara säkra, effektiva och lättanvända. De har avancerade säkerhetsfunktioner och är kompatibla med olika laddningsstandarder. Defas laddare är också modulära, vilket gör dem lämpliga för både privata och kommersiella installationer. Med en enkel installationsprocess och robust design är Defas laddboxar ett pålitligt val för elbilsägare.

Installera laddbox hemma: Så går det till

  1. Konsultation: Vi börjar med en kostnadsfri konsultation för att förstå dina behov och rekommendera den bästa laddboxen för dig.
  2. Offert: Vi ger dig en detaljerad offert som inkluderar kostnaden för laddboxen och installationen.
  3. Installation: Våra certifierade elektriker installerar laddboxen och testar den för att säkerställa att allt fungerar som det ska.
  4. Efterservice: Vi erbjuder support och service efter installationen för att hjälpa dig med eventuella frågor eller problem.

Vi hjälper dig att välja rätt laddbox

Laddboxar kommer med olika funktioner och kapacitet, vilket påverkar både pris och prestanda.

Om du vill ha snabbare laddning och framtidssäker teknik, kan en laddbox med högre kapacitet och fler funktioner vara rätt val för dig. För mindre elbilar eller om du inte har behov av snabb laddning, kan en enklare och mer prisvärd laddbox vara bra.

Smarta funktioner som app-styrning och integrering med solpaneler kan göra laddningen mer effektiv och kostnadseffektiv. Dessutom finns det laddboxar med snygg design som smälter in fint i din hemmiljö. Vi hjälper självklart till vid installation av laddbox och solceller.

Vi finns här för att hjälpa dig navigera genom dessa alternativ och hitta den laddbox som bäst passar just dina behov. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig!

installerad-laddbox-vid-hus

Installera laddbox: Frågor & Svar

Ja, en laddbox kräver en dedikerad elinstallation av en certifierad elektriker för att säkerställa säker och effektiv laddning. Vi hjälper er hela vägen!

Nej, installationen bör utföras av en certifierad elektriker för att uppfylla säkerhetskrav och garantivillkor.

Installationstiden varierar beroende på fastighetens förutsättningar men tar vanligtvis ett par timmar.

Kostnaden för att installera en laddbox varierar beroende på modell och installationskrav, men ligger vanligtvis mellan 6000-11000 kr efter grönt teknikavdrag.

Ja, de flesta laddboxar är universella och kompatibla med alla typer av elbilar. Det är dock viktigt att välja en laddbox som har rätt typ av kontakt och laddningskapacitet för din specifika elbil.

Det gröna teknikavdraget är en skattereduktion som täcker 50% av kostnaden för installation av grön teknik, inklusive laddboxar. Avdraget görs direkt på fakturan, vilket minskar den totala kostnaden för installationen.

Laddboxar kräver minimalt underhåll. Det är bra att regelbundet kontrollera laddboxen för eventuella skador eller slitage och se till att alla anslutningar är säkra. Vid problem är du välkommen att kontakta oss.

Ja, Hero Solkraft erbjuder professionell installation av laddboxar. Vi hanterar hela installationsprocessen, från initial konsultation till slutlig driftsättning och efterservice.

Är du redo att installera en laddbox eller har du frågor?

Kontakta oss på Hero Solkraft för en kostnadsfri konsultation och offert.
Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dina laddningsbehov.

KONTAKT

Fabriksgatan 5
736 36 Kungsör

Mail: info@herosolkraft.se
Telefon: 073-509 25 39

MEDLEMMAR

Vi är stolta medlemmar i Svensk Solenergi.

Rulla till toppen