HERO SOLKRAFT

Solcellsbatteri

Hero Solkraft erbjuder batteriinstallation för solceller i Västerås och Mälardalen. Vi hjälper dig att koppla batteri till dina solceller för att lagra solenergi. Från val av solcellsbatteri till installation och service - allt till fast pris.

Solcellsbatteri: Så funkar det

Ett solcellsbatteri är ett batteri som går att ladda upp ett stort antal gånger. Det ansluts till en solcellsanläggning och lagrar överskottet av den elektricitet som din fastighet inte använder under dagen då solen är uppe. Med andra ord fungerar det så här:

 1. Solceller på taket eller annan yta fångar in solljus och omvandlar det till elektricitet.
 2. Under dagen, när solen är uppe, producerar solcellerna mer elektricitet än fastigheten behöver.
 3. Överskottet av den egenproducerade elektriciteten lagras i solcellsbatteriet.
 4. När solen går ned och solcellerna inte längre producerar elektricitet, kan du använda den lagrade elektriciteten från batteriet under kvällen eller natten.

Detta gör att du kan minska ditt behov av att köpa elektricitet från elbolaget och använda mer av den solenergi du själv producerar. För en normalstor villa är det lämpligt att installera ett solcellsbatteri med en lagringskapacitet på 5–25 kWh. Priset för ett batteri varierar beroende på typ och effekt, och det kan börja från cirka 25 000 kronor upp till 100 000 kronor efter grönt teknikavdrag.  

Kontakta oss nedan för att få veta mer!

Grön teknik-avdraget

Med Grön teknikavdraget kan du dra av 50% av kostnaden för solcellsbatteriet och installationen direkt på fakturan. Detta avdrag gör det mer ekonomiskt att skaffa en solcellsbatteri, lagra egen el och bidra till en mer hållbar framtid. Kostnad för solcellsbatteri inklusive installation ligger mellan 25 000 kr upp till 100 000 kr efter grönt teknikavdrag.

Våra solcellsbatterier

Hero Solkraft erbjuder ett brett utbud av solcellsbatterier från ledande tillverkare. Vi samarbetar med följande märken:

Sungrow solcellsbatterier

Sungrow erbjuder högkvalitativa solcellsbatterier med avancerad teknologi för effektiv energilagring. Dessa batterier är kända för sin pålitlighet och långvariga prestanda, vilket gör dem till ett populärt val för både bostäder och kommersiella installationer.

Huawei solcellsbatterier

Huawei är ledande inom smart energihantering och deras solcellsbatterier kombinerar innovativ teknik med hög kapacitet. Dessa batterier ger stabil och säker energilagring, vilket optimerar användningen av egenproducerad solenergi.

Growatt solcellsbatterier

Growatt solcellsbatterier är utformade för att ge maximal energieffektivitet och flexibilitet. Med enkel installation och smart övervakning är Growatt ett utmärkt val för hushåll som vill öka sin energisjälvförsörjning.

BYD solcellsbatterier

BYD är en global ledare inom batteriteknologi och deras solcellsbatterier erbjuder hög kapacitet och lång livslängd. Dessa batterier är perfekta för att säkerställa att överskottsenergin från solcellerna används optimalt.

Pylontech solcellsbatterier

Pylontech solcellsbatterier är kända för sin modulära design och höga prestanda. De erbjuder skalbara lösningar som kan anpassas efter olika energibehov, vilket gör dem idealiska för både små och stora solcellssystem.

Enphase solcellsbatterier

Enphase kombinerar avancerad teknologi med användarvänliga funktioner i sina solcellsbatterier. Dessa batterier är designade för att ge sömlös integration med solcellssystem och säkerställa maximal energilagring och användning.

SAJ solcellsbatterier

SAJ solcellsbatterier är kända för sin hållbarhet och effektiva energilagring. De erbjuder smarta lösningar som hjälper hushåll att minska sina energikostnader och öka användningen av förnybar energi.

Kostal solcellsbatterier

Kostal erbjuder pålitliga och effektiva solcellsbatterier som är idealiska för både bostäder och kommersiella fastigheter. Deras batterier är designade för att maximera energilagring och ge långvarig prestanda.

Vi hjälper dig att välja rätt solcellsbatteri

Laddboxar kommer med olika funktioner och kapacitet, vilket påverkar både pris och prestanda.

Om du vill ha snabbare laddning och framtidssäker teknik, kan en laddbox med högre kapacitet och fler funktioner vara rätt val för dig. För mindre elbilar eller om du inte har behov av snabb laddning, kan en enklare och mer prisvärd laddbox vara bra.

Smarta funktioner som app-styrning och integrering med solpaneler kan göra laddningen mer effektiv och kostnadseffektiv. Dessutom finns det laddboxar med snygg design som smälter in fint i din hemmiljö. Vi hjälper självklart till vid installation av laddbox och solceller.

Vi finns här för att hjälpa dig navigera genom dessa alternativ och hitta den laddbox som bäst passar just dina behov. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig!

installerad-laddbox-vid-hus

Installation av solcellsbatteri med Hero Solkraft

Lagra din solel och använd den när du vill med ett solcellsbatteri från Hero Solkraft. Minska dina elräkningar, undvik höga timpriser och öka värdet på din villa. Alla installationer sker till fast pris och vi tar hand om Grön Teknik-avdraget.

 • Använd din egen, fossilfria solel när du vill
 • Minska dina elräkningar
 • Öka värdet på din villa
 • 50% rabatt med Grön Teknik-avdraget*

*Rabatten gäller endast om batteriet används för att lagra solel, inte för arbitrage eller stödtjänster.

3 fördelar med att installera solcellsbatteri

 • Energioberoende med solcellsbatteriLagra överskottsenergi från dina solpaneler och använd den när solen inte skiner. Minska ditt beroende av elnätet och bli mer självförsörjande.
 • Spara pengar: Ett solcellsbatteri kan drastiskt minska dina elkostnader genom att lagra och använda överskottsenergi istället för att köpa dyr el från elnätet under tider med hög efterfrågan.
 • Minska koldioxidutsläpp: Genom att installera ett solcellsbatteri maximerar du användningen av ren och förnybar energi från dina solpaneler, vilket bidrar till att minska ditt koldioxidavtryck.

Solcellsbatteri - Frågor & Svar

Ett solcellsbatteri lagrar överskottsenergi från dina solpaneler, vilket gör att du kan använda din egenproducerade el även när solen inte skiner, till exempel på natten. Du kan också ställa in batteriet för att laddas ur när elpriset är högt.

a, du kan sänka dina elräkningar genom att använda mer egenproducerad el och undvika höga elpriser. Dessutom ökar ett solcellsbatteri värdet på din villa och gör dig mindre beroende av elnätets prissvängningar.

Batteriet ska stå inomhus och behöver tillräckligt med utrymme. Det får inte utsättas av för höga temperaturer, frost, vatten eller direkt solljus. Övrig utrustning som växelriktare och smartmätare behöver en fri väggyta nära batteriet där det kan monteras.

Priset för ett batteri varierar beroende på typ och effekt, och det kan kosta från 25 000 kronor upp till 100 000 kronor efter grönt teknikavdrag.  

Vill du veta mer om batterier till solceller eller andra lösningar? Kontakta oss idag så berättar vi gärna mer.

Vill du ha hjälp med att installera ett solcellsbatteri?

Kontakta oss på Hero Solkraft för en kostnadsfri konsultation och offert.
Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dig.

KONTAKT

Fabriksgatan 5
736 36 Kungsör

Mail: info@herosolkraft.se
Telefon: 073-509 25 39

MEDLEMMAR

Vi är stolta medlemmar i Svensk Solenergi.

Rulla till toppen